Здравей те колеги имам проблем на скоро смених на топло парното и сега не се изключва.Алфата е 156 /2.0/ 98 г. климатика като го включа също духа горещо. Някой имал ли е този проблем.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Парното ми работи постоянно
Collapse
X
-
Първо пробвай да откачиш акумулатора за 10 мин. Може управлението на клапата да е забило и от това да се оправи.
Ако не се оправи, ще трябва да локализираш моторчето на въпросната клапа (би трябвало да се намира странично на централната конзола откъм шофьорското място) и да видиш, какъв е проблема за да не се премества клапата в нормалното и положение.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Всичко е възможно, в т. ч. и самото управление да се е наакало.
Форумната практика сочи обаче, че по-често дефектират механизмите на клапите.
В случая се касае за означеното на скицата:
Най-малкото би могъл ръчно да застопориш клапата в положение, което искаш, докато си решиш проблема.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение99% е виновно моторчето,което управлява клапата за топло-студено,но то се намира откъм пасажера.Сваля се жабката и т.н.Ползвай търсачката има изписано много по този въпрос.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеОнзи по горе го е нарисувал от другата страна.
---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:17 ----------
Първоначално публикувано от alfon156 Покажи съобщениеТази дупка на него значи ли че може да се върти ръчно и с какво ?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=86841Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеВидях и се учудих.Лично съм сменял и трите моторчета ,намират се отдясно....Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:31.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеВидях и се учудих.Лично съм сменял и трите моторчета ,намират се отдясно.
---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:17 ----------
Не можеш да въртиш моторчето,можеш да въртиш ръчно това,което е срещу него,като след това го оставяш да виси докато си намериш друго изправно.Това,което си постнал не ти трябва,то е за външната циркулация на въздуха.важно е да се разпишат.
Аз също като теб съм бърникал там. Дори имам две теми където се виждат горе долу.
Този който проявява интерес миже да ги погледне.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЕ някои дават съвети без да са ги виждали и докосваливажно е да се разпишат.
Аз също като теб съм бърникал там. Дори имам две теми където се виждат горе долу.
Този който проявява интерес миже да ги погледне.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment